Kom igång med InSurvey

Arbetsflödet i InSurvey

InSurvey är ett enkät och formulärhanteringsverktyg. Detta betyder att verktyget används främst för att:

  1. Designa formulär med frågeställningar
  2. Distribuera formuläret till förutbestämda mottagare och/eller som en öppen länk.
  3. Analysera och/eller exportera inkomna svar

Listan ovan blir ett naturligt arbetsflöde. Vi har därför valt att dela in arbetet med varje formulär i just detta:

  1. Formulärhantering
  2. Distribution och datainsamling
  3. Analys

När du skapar ditt första formulär kommer du automatiskt hamna i den första delen ( Formulärhantering). I underkant visas då en meny i vilken du tröskellöst kan navigera mellan de tre olika momenten:

Du är inte tvungen att slutföra ett moment för att påbörja det nästa. I vissa fall kanske du väljer att börja med att importera in mottagarna, innan formuläret ens är skapat.


Översikten

Översikten är den sida som du automatiskt hamnar på när du loggar in. Denna sida kan du även nå från andra delar av InSurvey genom att klicka på InSurvey-logotypen i övre vänstra hörnet.
För varje användare i InSurvey finns som standard följande struktur i vänsterkant under  Översikten:

Mina formulär
Här ligger alla de formulär till vilka du har behörigheten Ägare. Att vara Ägare innebär att det var du som initialt skapade formuläret, eller att du har fått ta över det från en användare som idag är borttagen.

Tilldelade formulär
Här hamnar alla de formulär som du, direkt eller indirekt via team, har fått rättigheter till. Detta är formulär som andra användare är ägare av.

Grupper
Under denna rubrik listas alla grupper som du är ägare eller har fått rättigheter till.


Behöver du hjälp?

Vår duktiga support finns bara några knapptryck bort och arbetar hårt för att din upplevelse i verktyget ska bli så bra som möjligt.

Supporten når du genom att klicka på knappen  Behöver du hjälp:

Genom att skapa ett ärende här vet vår supportpersonal precis vilket formulär du behöver hjälp med. Behöver du hjälp med ett enskilt formulär kan du även ge vår personal access till detta temporärt genom att klicka i Aktivera assistans när du skapar ditt ärende.