Så här fungerar behörigheter

Allmänt om behörigheter

När en användare skapar ett formulär i InSurvey, tilldelas denne automatiskt behörigheten ' Ägare' för formuläret. Detta gör att inga andra användare kan se eller hantera formuläret, såvida inte behörighet utdelas. 

För att dela formuläret, kan användaren ge åtkomst till enskilda individer eller team (mer information finns i artikeln Hantera behörigheter). När en användare eller ett team får åtkomst till ett formulär, blir det tillgängligt under 'Tilldelade formulär'.

Teamstrukturer i InSurvey är hierarkiska, vilket gör att en administratör kan skapa en teamhierarki utifrån t ex sin organisationsstruktur. När ett formulär delas med ett team, kan åtkomsten begränsas till antingen bara det specifika teamet eller inkludera både det och underliggande team. Användare i överordnade team får inte automatiskt behörighet till formuläret, om inte specifikt angivet.

Behörigheter vid support

För att ge InSurvey supportpersonal åtkomst till ett formulär, måste funktionen ' Aktivera assistans' användas. Först när åtkomst har beviljats genom aktivering av assistans kan betrodd supportpersonal få tillgång till det aktuella objektet (se artikeln Behörigheter för supportassistans för mer information). Assistansfunktionen är tillgänglig när användaren befinner sig i specifika delar av verktyget, så som formulär eller rapporter.