Variabeltryck i formulär

I InSurvey kan både frågesvar och bakgrundsdata variabeltryckas i t ex texter och frågeställningar. Detta görs med hjälp av taggar.

Variabeltryck av frågesvar

Svar på flera av frågetyperna i InSurvey kan skrivas ut med hjälp av taggar, t ex Flervalsfråga, Öppet svarsfråga och Dolt fält. De frågetyper vars svar kan variabeltryckas har en Tagg för variabel i text, som kan återfinnas under tabben Detaljer vid uppdatering av innehållet.
När denna tagg läggs till i t ex en annan frågas frågeställning, beskrivning eller i ett textblock kommer InSurvey automatiskt skriva ut det aktuella värdet istället för taggen. Om värde saknas, ersätts taggen med ett tomt värde.
I förhandsgranskningen i InSurvey ser man enkelt om en variabel används, då denna markeras ut tydligt och innehåller frågans namn:

Variabeltryck av bakgrundsdata

Även respondentens bakgrundsdata kan variabeltryckas. För att kunna variabeltrycka bakgrundsdata måste först datan läggas till i formuläret. Detta görs genom att koppla bakgrundsdatan mot innehållet, så InSurvey vet att respondentens bakgrundsdata ska skrivas mot ett innehåll i formuläret.

När detta är gjort kan innehållet i detta dolda fält skrivas ut genom att följa guiden Variabeltryck av frågesvar ovan.