Testlänkar

I InSurvey finns det flera sätt att låta andra testa sin enkät på. Samtliga tre metoder nedan arbetar du med under Distribution och datainsamling.

Via publik länk

Den publika länken i InSurvey är en generell länk som kan besvaras flera gånger. Genom att använda denna kan du enkelt testa flera olika scenarion och varje gång du kommer till tacksidan kan du enkelt påbörja ett nytt besvarande genom att ladda om sidan. Läs mer om den publika länken här. I och med att du besvarar enkäten som en riktigt respondent, så kan du även testa rapporter och brytningar i rapporten på detta sätt. Tänk på att radera dina respondenter innan du går ut med den skarpa undersökningen om du inte vill att dessa ska räknas med i framtida svar.

Via distribuerad testrespondent

I InSurvey finns det flera olika typer av respondent. En av dem är så kallad distribuerad respondent. Genom att skapa en respondent som är distribuerad, och samtidigt markerad som att den är för test, så får du till samma funktionalitet som testningen via publik länk ovan, men du behöver inte tänka på att de respondenter du skapar upp behöver raderas. En distribuerad testrespondent kan, i jämförelse med den publika länken, ha bakgrundsdata. Testrespondenter blir automatiskt markerade som att de är för testning och exkluderas i resultatet. I och med att dessa inte räknas in i resultatet, så kan du inte testa rapporterna med denna strategi.

Via vanlig testrespondent

Genom att skapa en vanlig respondent som är markerad för test, så kan du testa hela flödet som respondent (utskick från InSurvey och besvara formulär) utan att du behöver tänka på att radera respondenten. Testrespondenter blir automatiskt markerade som att de är för testning och exkluderas i resultatet. I och med att dessa inte räknas in i resultatet, så kan du inte testa rapporterna med denna strategi.