Formulärgrupper

För varje användare i InSurvey finns som standard följande struktur i vänsterkant under Översikten:

Mina formulär
Här ligger alla de formulär som du är ägare av. Att vara ägare innebär att det var du som initialt skapade formuläret, eller att du har fått ta över det från en användare som idag är borttagen.

Tilldelade formulär
Här hamnar alla de formulär som du, direkt eller indirekt via team, har fått rättigheter till. Detta är formulär som andra användare är ägare av.

Grupper
Under denna rubrik listas alla grupper som du är ägare eller har fått rättigheter till.


Ska ny grupp

För att skapa en grupp klickar du på valet Skapa ny grupp under menyn till höger som rubriken Grupper:

Den nya gruppen namnger du i editorn och klickar sedan på Skapa. Den nyskapade gruppen listas sedan under rubriken Grupper i vänsterkant:

Grupper är hierarkiska och kan således innehålla undergrupper. För att skapa en grupp i en befintlig grupp klickar du på den aktuella gruppens meny och väljer Skapa ny grupp, alternativt klickar på gruppen för att välja den och sedan klickar på Skapa ny grupp till höger om gruppens namn:


Placera formulär i en grupp

Grupper kan innehålla både undergrupper och formulär. Ett formulär kan samtidigt finnas med i flera grupper. 

Ett formulär kan placeras i en grupp på två olika sätt:

Skapa ett formulär direkt i gruppen
För att skapa ett formulär i direkt gruppen klickar du först på gruppen för att sedan klicka på Skapa nytt formulär till höger som gruppens namn i överkant:

Viktig information: Ett formulär som skapas av dig i en grupp har fortsatt dig som ägare. Däremot har gruppen fått rättigheter till formuläret som gör att formuläret även listas i gruppen. Detta ger att även om du skapar ett formulär direkt i en grupp, så kommer det vara åtkomligt av din användare även under Mina formulär.

Lägga till ett befintligt formulär i en grupp
Du kan enkelt "dra in" ett befintligt formulär in i en grupp. Detta gör du genom att ta tag i handtaget för ett formulär och sedan släppa detta på gruppen du önskar lägga till formuläret i:

I InSurvey kallas detta för att skapa en genväg till formuläret från gruppen och när du släpper ett formulär på en grupp får du följande fråga:

Detta ger gruppen rätt till det aktuella formuläret och detta är således åtkomligt via gruppen. Formuläret kommer dock fortsatt även listan under dina Mina formulär.
OBS! Handtagen för att dra ett formulär visas alltid under Mina formulär och i vissa fall i dina grupper. Handtaget visas aldrig under Tilldelade formulär.


Ta bort formulär i grupp

Önskar du ta bort ett formulär ur en grupp kan du enkelt göra detta. Detta görs genom att klicka på gruppen samt leta rätt på formuläret i tabellen. Klicka sedan på knappen för att ta bort formuläret:

Du kommer då att få frågan om du önskar ta bort formuläret från gruppen:

När ett formulär tas bort från en grupp tas gruppens rättigheter till formuläret bort. Däremot kommer formuläret fortsatt att finnas kvar under eventuella andra grupper samt under Mina formulär för den användare som är ägare av gruppen.


Dela ut grupper

Grupper (och dess undergrupper) kan enkelt delas ut till andra användare och team. På så sätt kan du enkelt skapa olika samarbetsplattformar för t ex olika projekt eller förvaltningar.

För att dela ut en grupp klickar du först på gruppen, för att sedan välja Rättigheter till grupp till höger om gruppens namn:

I rutan som öppnas kan du ställa in vilka användare och vilka team som ska ha rätt till gruppen. Detta går givetvis att ändra över tid. Om du klickar på denna knapp utan att ha rättigheten Administrera kommer du här enbart kunna se gruppens rättigheter. Rättigheter som ställs in för en grupp, kommer att ärvas av det underliggande innehållet i gruppen såsom formulär och undergrupper.

En grupp som har flera behöriga användare än du visas ut i listan som utdelad genom att dess ikon har blivit ändrad: